Η απόλυτη συνταγή για τέλειο porridge !

Υπάρχει κάτι μαγικό στην δημιουργία ενός ζεστού, θρεπτικού porridge με μπόλικη κανέλα για μια κρύα μέρα όπως αυτές.

Η ζέστη που αναδύεται από το κατσαρολάκι, τα μπαχαρικά, οι γλυκές και πικάντικες μυρωδιές, η προσεκτική τοποθέτηση των υλικών για να βγει ένα όμορφο λαχταριστό μπωλάκι… Never gets old!

Τα πρωινά με βρώμη είναι τα αγαπημένα μας και οι παραλλαγές τους άπειρες, για όλα τα γούστα.

Είναι ένα πρωινό πανεύκολο, που σε κρατάει χορτάτο και ανάλαφρο για ώρες και περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις με ενέργεια την ημέρα σου.

Ανακαλύψαμε λοιπόν την τέλεια συνταγή για πετυχημένο porridge κάθε φορά!

Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας βρώμη 200 ml

γάλα αμυγδάλου γεύση βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα αλάτι 5-6 αμύγδαλα (προαιρετικά)

Λίγο αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)

Φρούτα του δάσους (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε τη βρώμη, το γάλα, το αλάτι και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε διαρκώς.

Όταν αρχίσει να χυλώνει αφαιρούμε από τη φωτιά.

Το χύλωμα της βρώμης αν έχουμε χρησιμοποιήσει instant oats θα είναι τέλειο στα 4-5 λεπτά.

Αν έχουμε αγοράσει ολοκληρές νιφάδες τότε ίσως χρειαστεί περίπου 10 λεπτά για να βράσει, κατά τη διάρκεια των οποίων ανακατεύουμε διαρκώς.

Αφαιρούμε από τη φωτιά όταν η βρώμη είναι ελάχιστα πιο ρευστή από τις προτιμήσεις μας, γιατί μόλις την αφαιρέσουμε από τη φωτιά το μείγμα θα σφίξει λίγο ακόμη.

Προσθέτουμε το μέλι από πάνω.

Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους, ξηρολυς καρπούς ή/και αλείμματα καρπών για επιπλέον βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτείνη!

Το tiny magic bowl της συλλογής μας είναι το απόλυτο μέγεθος για να σερβίρεις ένα πρωινό με βρώμη όπως αυτό, καθώς χωράει την ιδανική ποσότητα και παράλληλα οι παστέλ αποχρώσεις τους αναδεικνύουν πολύ ό,τι γαρνίρισμα και αν επιλέξεις.

Δεν ξεχνάμε να βγάλουμε μια φωτογραφία το όμορφο μπωλάκι μας με το hashtag #phoskitchenware για να φωτίσει και η δική μας μέρα!