Πως η αδυναμία, γίνεται δύναμη σου

Είναι 8:10 π.μ. Σηκώνομαι από το κρεβάτι, πηγαίνω στο μπάνιο να πλυθώ και κοιτιέμαι στον καθρέφτη. Χαμογελάω.

Αποσύρομαι προς την κουζίνα να πιω νερό και να κάνω τον πρώτο καφέ της ημέρας μου. Ξέρετε η αίσθηση αυτή, η αναμονή να γεμίσει η κούπα του καφέ μου και να ανακατέψω με το χρυσό μου κουταλάκι, αξίζει εκατομμύρια. Κάθομαι στον υπολογιστή μου να ξεκινήσω την δουλειά μου, αλλά αισθάνομαι ότι σίγουρα κάτι λείπει. Κάτι που παλιότερα δεν υπήρχε περίπτωση να προστεθεί. Το πρωινό μου.

Ίσως το αγαπημένο μου γεύμα.

Η μεγαλύτερη μου αδυναμία. Η δύναμη μου πια.

Να φτιάχνω όμορφα πιάτα, να εμπνέομαι για νέες συνταγές και να συνδυάζω χρώματα και φαγητά φωτογραφίζοντας τα.

Ξανασηκώνομαι, παίρνω ένα όμορφο ροζ πιάτο για να βάλω το αλμυρό μου πρωινό, ενώ σε ένα μικρό μπωλ προσθέτω τα κομμένα μου φρούτα.

Απλό δεν είναι; Απλό δεν είναι να σε σέβεσαι και να σε φροντίζεις, όπως ακριβώς σου αρμόζει;; Χαζεύοντας την τροφή σου, χαζεύοντας αυτήν την ωραία χρωματική παλέτα που έχεις δημιουργήσει με το σερβίτσιο σου, θα νιώσεις μια ανακούφιση, μια αρμονία να πηγάζει από μέσα σου. Ξέρω .. μην βιαστείς να μου πεις ότι δεν έχεις χρόνο το πρωί, μην μου πεις ότι τρέχεις. Όλοι μας, αλλά βρες για σένα αυτά τα 10’ ηρεμίας, όποιο γεύμα και αν είναι αυτό.

Τρώγοντας το πρωινό μου, απέναντι βλέπω θολά μια κοπέλα που πριν λίγα χρόνια και για πολλά χρόνια λιμοκτονούσε. Το πρωινό ήταν κάτι που θεωρούσε πως δεν χρειάζεται. Όπως πολλά ακόμα. Έδινα κάθε μέρα στοίχημα με τον εαυτό μου να τελειώσω την ημέρα μου έχοντας φάει ελάχιστα φρούτα. Άλλη μια νίκη .. έλεγα μέσα μου. Στην αντίθετη περίπτωση μισούσα τον εαυτό μου.

Είχα μπερδέψει βλέπετε την ήττα με την νίκη. Η αφέλεια που σου προκαλεί μια διατροφική διαταραχή είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ψευδαίσθηση μπορείς να φανταστείς. Την στιγμή που νομίζεις πως είσαι δυνατός και την ακούς ακριβώς αυτή την στιγμή είσαι αδύναμος. Αν νομίζεις ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν και ότι πάντα θα ελέγχεσαι από κάτι πιο δυνατό, είμαι εδώ 13 χρόνια μετά, να σου πω ότι ΌΛΑ αλλάζουν. ΌΛΑ !!

Είσαι η δύναμη σου, είσαι το φως σου. Με αυτή την ιδιότητα έχεις ελεύθερο εισιτήριο διαρκείας να κάνεις τα πάντα. Ξεκίνα με τα πιο απλά. Φτιάξε σήμερα ένα όμορφο πρωινό με ζωηρά χρώματα και διάβασε ξανά τι γράφει μέσα στο πιατάκι σου. Αυτό που εμείς σου χαράξαμε. Μήπως άλλαξες γνώμη τώρα;

Η ζωή είναι πολύ πιο ωραία χωρίς αυτό το βάρος, μην του επιτεθείς, πάρτο μαζί σου και απλά δείξε του τον σωστό δρόμο.

Φάε, αγάπα και γέλα με την ψυχή σου! Δύναμις είναι η λύση σε όλα!

xx,

Κατερίνα